Hotel Apollo

 

Polski   English   Deutsch

Rezerwacja tel. (+48) 94 314 24 53

Menu okolicznościowe

Zestaw I

Zupa

Złocisty rosół z makaronem

Danie główne

Rumiany kotlet schabowy z pieczarką i mozarellą z ziemniakami z wody i surówką wiosenną

Zimny bufet

Pieczona karkówka po cygańsku

Schab pieczony z rozmarynem

Tatar z łososia

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka  grecka

Dorsz w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym

Dodatki: marynaty, dipy, pieczywo, mało

Desery :

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

Babeczki waniliowe z musem owocowym

Creme Brule

Puchar gorących malin

Chłodnik malinowo jagodowy z gałką loda

Sałatka owocowa

 

Tort 70 PLN

Koszt menu 190 PLN/os

 

Deser 1 do wyboru

 

 

Zestaw II

Zupa

Krem  z brokuł  z grzankami ziołowymi

Danie główne

Pieczeń wieprzowa z karkówki z ziemniakami puree i buraczkami

Bufet zimny

Schab faszerowany śliwką

Roladki z boczku z musem grzybowym

Krucha sałatka z grillowanym kurczakiem z pikantną pomarańczą i avocado

Łosoś aromatyzowany trawą cytrynową i anyżem

Roladki drobiowe z zielonym pieprzem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Galaretka drobiowa

Dodatki: marynaty, dipy, pieczywo, mało

 

Desery :

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

Babeczki waniliowe z musem owocowym

Creme Brule

Puchar gorących malin

Chłodnik malinowo jagodowy z gałką loda

Sałatka owocowa

 

Tort 70 PLN

Koszt menu 190 PLN/os

Deser 1 do wyboru

 

Zestaw III

Zupa

Wykwintny krem z pomidora z łezką sera Mascarpone

Danie główne

Panierowany filet drobiowy z frytkami  i surówką Colesław

Zimny bufet

Schab faszerowany morelami

Roladki z boczku z nadziewane musem z wątróbki i śliwką

Bosmański tatar z łososia

Carpaccio z kaczki z parmezanem

Galantyna z kurczaka z bakaliami aromatyzowana  koniakiem

Sałatka jarzynowa z zielonego pora z szynką i złocistą kukurydzą

Sałatka z owczym serem i prażonymi ziarnami słonecznika

Dodatki: marynaty, dipy, pieczywo, mało

 

Desery :

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

Babeczki waniliowe z musem owocowym

Creme Brule

Puchar gorących malin

Chłodnik malinowo jagodowy z gałką loda

Sałatka owocowa

 

Tort 70 PLN

Koszt menu 190 PLN/os

 

Deser 1 do wyboru

Zestaw IV

Zupa

Darłowski Żur na borowikach

Danie główne

Pieczona pierś z kurczaka nadziewana musem indyczym z  ziemniakami puree i warzywami na parze z okrasą maślano ziołową

Bufet zimny

Karkówka ostro zaprawiana czosnkiem

Schab po warszawsku

Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem i chrupiącym boczkiem

Tradycyjny tatar wołowy z jajkiem

Tartaletki  z łososia i krewetek

Pomidorki koktajlowe faszerowane serem feta

Róże z wędzonego łososia podane na zielonej sałacie

Deska serów żółtych i pleśniowych

Carpaccio z łososia z limonkowym  dressingiem

Sałatka Caprese

Dodatki: marynaty, dipy, pieczywo, mało

Desery :

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

Babeczki waniliowe z musem owocowym

Creme Brule

Puchar gorących malin

Chłodnik malinowo jagodowy z gałką loda

Sałatka owocowa

Tort 70 PLN

Koszt menu 190 PLN/os

Deser 1 do wyboru

www.hotelapollo.pl rezerwacja
Akceptuję umieszczanie plików cookies w moim urządzeniu

Informacja o używaniu cookies

Informujemy, że używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w następujących w celach: reklamowych, statystycznych oraz w celu prawidłowego działania niektórych funkcji w naszym serwisie.
W Twojej przeglądarce możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Informujemy jednak, że jeżeli to zrobisz, to nie będzie mógł w pełni wykorzystać funkcjonalności serwisu.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza że akceptujesz umieszczanie cookies na Twoim urządzeniu.