Hotel Apollo

 

Polski   English   Deutsch

Rezerwacja tel. (+48) 94 314 24 53

Wesela

 

Zaplanuj Twoje wesele już dziś!

Wyjątkowe miejsce na wybrzeżu i jedyny taki obiekt nad Bałtykiem. Poczuj się magicznie i niezwykle w miejscu, które stworzyliśmy specjalnie dla Ciebie. Luksusowy hotel na plaży, w którym w wyjątkowej atmosferze i gustownych wnętrzach zorganizujesz wymarzone wesele. 

Hotel Apollo z dumą prezentuje historyczną Salę Balową. Zachwyć siebie  oraz Twoich gości wspaniałym przyjęciem weselnym w sali z 200 letnią historią i tradycją! To właśnie tutaj tańczył i bawił swoich Gości król Fryderyk Wilhelm IV w 1814 r. Okazałe wnętrze zaprojektowane w romantycznym i oryginalnym stylu wraz z delikatnymi  elementami  dekoracyjnymi  klasycznie dodają całości wytworności oraz podkreślają elegancki charakter. 

Skosztuj naszych wyśmienitych potraw do wyboru z bogatego menu weselnego :

 

 We współpracy z Szefem Kuchni indywidulanie opracujemy Twoje menu weselne aby mieć absolutną pewność, że Twoje potrzeby i życzenia kulinarne zostaną w pełni spełnione i zaspokojone.

Chętnie pomożemy Tobie we wszystkich kwestiach organizacyjnych związanych z weselem. Współpracujemy z kamerzystami, fotografami, kwiaciarniami do których przekażemy wszystkie kontakty.

W Hotelu Apollo masz możliwość zorganizowania wesela przy okrągłych stołach z obfitymi bufetami szwedzkimi pełnymi ciepłych i zimnych przekąsek, stragany rybne, stoły wiejskie, fontanny czekolady, fontanny alkoholowe czy poncz na kubańskim rumie.

 

 

 

 

Twoje wesele w Hotelu Apollo – wystarczy powiedzieć TAK!  Resztę pozostaw nam.

Zadzwoń lub napisz !




 p. Zbigniew Pajewski tel. 608-026-565                               Recepcja tel.94/3142453

 recepcjaapollo@gmail.com oraz wesela.apollo@gmail.com

Opinie Gości wpisane do Weselnej Złotej Księgi dostępne w recepcji hotelu.


ATRAKCYJNE CENY NOCLEGÓW W KOMFORTOWYCH POKOJACH

80 ZŁ OSOBA NA ŁÓŻKU, 100 ZŁ ZA 2 OSOBOWĄ SOFĘ

Zestaw I  cena zawera : kawę. herbatę,toast winem szampańskim, chleb powitalny

nocleg dla Pary Młodej, dywan przed wejsciem
Zupa
Złocisty rosół z makaronem
Danie główne
* Kotlet schabowy zapiekany z pieczarka i mozzarellą
* Zrazy wołowe w sosie kurkowym
* Żeberko w marynacie miodowo- musztardowej
Dodatki
* Ziemniaki purée
* Ziemniaki ziołowe pieczone
* Warzywa gotowane z maślaną okrasą
* Bukiet surówek
Deser
Gruszka w sosie czekoladowym z lodami
Danie gorące I
Pieczeń szlachecka z karkówki z ziemniakami purée i sałatką z buraczków
Danie gorące II
Bigos myśliwski z pieczywem oraz barszczyk czerwony
Danie gorące III
Szaszłyk drobiowy w sosie pomidorowym z ryżem
Zimny bufet
* Bałtycki łosoś faszerowany owocami morza
* Dorsz w pomidorowym sosie słodko–kwaśnym
* Tradycyjny tatar wołowy
* Śledź marynowany podany na salsie jabłkowej
* Sałatka cezara z grillowanym kurczakiem
i pieczonym boczkiem
* Tradycyjna sałatka jarzynowa
* Roladki ze schabu z tartym chrzanem i owocami kaparów
* Galaretka drobiowa
* Karkówka ostro zaprawiona czosnkiem
* Galantyna z kurczaka z bakaliami
* Pasztet gajowego z grzybami
* Schab warszawski
* Deska serów
Cena zestawu menu weselnego  220zł/osoba
W cenie kawa, herbata
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczona pierś kurczaka nadziewana szpinakiem igorgonzolą w lekkim sosie śmietankowym
z ziemniakami purée i papryką marynowaną

Cena poprawin  60zł/osoba

 



 

Zestaw II   cena zawiera wszystkie dodatkowe elementy jak w zestawie I
Zupa
Esencjonalna zupa grzybowa z kluseczkami
Danie główne
* Rumiany kotlet schabowy
* Devolay nadziewany serem i masłem
* Kotlet mielony z karkówki nadziewany pieczarką
Dodatki
* Ziemniaki purée
* Pieczone cząstki ziemniaków
* Zasmażana biała kapusta
* Bukiet surówek z ogrodu
Deser
Sernik z gorącymi malinami
Danie gorące I
Węgierska zupa z wołowiny pachnąca tymiankiem podana z bagietką
Danie gorące II
* Pieczeń szlachecka z karkówki w sosie własnym, ziemniaki purée, warzywa gotowane
Danie gorące III
Esencjonalny barszcz czerwony gotowany na świeżych warzywach i owocach, sycący i dobrze wypieczony krokiet z kapustą i grzybami
Zimny bufet
* Wykwinty łosoś bałtycki faszerowany owocami morza
* Tatar ze srebrnego łososia bałtyckiego
* Śledź w trzech smakach
* Sałatka jarzynowa
* Jaja faszerowane na trzy sposoby
* Sałatka grecka doprawiana oliwą extra virgin
* Dorsz w sosie pomidorowym
* Domowa sałatka jarzynowa
* Galaretka drobiowa
* Schab faszerowany śliwką
* Karkówka pieczona
* Schab po warszawsku
* Deska serów francuskich, szwajcarskich, polskich
Cena zestawu menu weselnego  220zł/osoba
W cenie kawa, herbata
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczony udziec z indyka w sosie z ziemniakami purée i sałatką z buraczków
Cena poprawin  60zł/osoba

 



 

Zestaw III   cena zawiera: kawę ,herbatę, toast winem szampańskim, chleb powitalny,

ciasta , Tort Weselny klasyczny, nocleg dla Pary Młodej, dywan przed wejsciem
Zupa
Złocisty rosół z domowym makaronem
Danie główne
* Kotlet schabowy zapiekany z mozzarellą
i pieczarkami
* Zrazy wołowe w sosie kurkowym
* Pierś z kurczaka faszerowana musem z indyka
z sosem ziołowym
Dodatki
* Ziemniaki purée z koperkiem
* Pieczone szyszki ziemniaczane
* Warzywa gotowane na parze z maślana okrasą / Bukiet surówek
Deser
Lody na ostro z sosem karmelowym z likierem pomarańczowym
Danie gorące I
Szaszłyk wieprzowy z kapeluszami grzybów podany z ryżem na sypko i sałatką orientalną
Danie gorące II
Tranżerowany udziec wieprzowy, serwowany przez szefa kuchni w gali ognia z kapustą zasmażaną i ziołowymi kopytkami
Danie gorące III
Flaczki wołowe na ostro ze świeżą bagietką
Zimny bufet
* Bałtycki łosoś faszerowany owocami morza
* Stragan ryb świeżo-wędzonych (łosoś, pstrąg, węgorz)
* Śledź na kolorowej salsie paprykowej
* Tradycyjny tatar wołowy ze świeżym jajem
* Dorsz w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym
* Jajko na plasterku pomidora z sosem czosnkowym
* Karkówka na ostro po zbójnicku
* Rolada drobiowa z warzywami i zielonym pieprzem
* Pasztet gajowego z grzybami
* Deska serów francuskich, szwajcarskich i polskich
* Pieczony schab otarty rozmarynem
* Galaretka drobiowa
* Sałatka cezara z kurczakiem i pieczonym boczkiem
doprawiony sosem cesarskim
* Tradycyjna sałatka jarzynowa
* Dipy, marynaty, pieczywo

 

Cena zestawu menu weselnego  240zł/osoba
W cenie kawa, herbata
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczony udziec z indyka w sosie z ziemniakami purée i sałatką z buraczków

Cena poprawin  60zł/osoba

 



 

Zestaw IV  cena zawiera wszystkie dodatkowe elementy jak w zestawie III
Zupa
Zupa z podgrzybków z kwaśną śmietaną z łazankami
Danie główne
* Kotlet schabowy zapiekany z pieczarką i mozzarellą
* Kotlet mielony z karkówki nadziewany serem i pieczarką
* Pieczeń szlachecka w sosie własnym
Dodatki
* Ziemniaki purée z koperkiem
* Pieczone szyszki ziemniaczane
* Warzywa gotowane na parze z maślana okrasą / Bukiet surówek
Deser
Leśne owoce duszone w winie podane z lodami
Danie gorące I
Boeuf Strogonow z bagietką
Danie gorące II
Tranżerowany udziec wieprzowy, serwowany przez szefa kuchni w gali ognia z kapustą zasmażaną i ziołowymi kopytkami
Danie gorące III
Esencjonalny barszczyk czerwony pachnący polskim czosnkiem w towarzystwie krokieta z kapustą i grzybami
Zimny bufet
* Bałtycki łosoś faszerowany owocami morza
* Wybór ryb wędzonych (łosoś, pstrąg, węgorz)
* Dorsz w occie owocowym z cebulką
* Śledź marynowany w winie podany z cebulką i ogórkiem konserwowym
* Wykwintny tatar z łososia bałtyckiego
* Jaja faszerowane na trzy sposoby
* Sałatka z gotowanym jajem, szynką, zielonym porem, kukurydzą i sosem majonezowym
* Galaretka drobiowa
* Deska serów
* Schab pieczony doprawiony majerankiem
* Roladki z boczku nadziewane wątróbką drobiową i śliwką
* Karkówka pieczona ostro zaprawiana czosnkiem
* Dipy, marynaty, pieczywo
Cena zestawu menu weselnego  240zł/osoba
W cenie kawa, herbata
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczony udziec z indyka w sosie z ziemniakami purée i sałatką z buraczków

Cena poprawin  60zł/osoba

 



 

Zestaw V  cena zawiera : kawę, herbatę, napoje, ciasta, Tort Weselny klasyczny

toast winem szampańskim, nocleg dla Pary Młodej, chleb powitalny

dywan przed wejściem , POPRAWINY
Zupa
Zupa krem z Darłowskich borowików z łazankami
Danie główne
* Polędwiczka faszerowana szpinakiem i serem gorgonzola
* Kotlet schabowy zapiekany z pieczarka i mozzarellą
* Pieczone żeberko w marynacie miodowo-musztardowej
Dodatki
* Ziemniaki purée
* Ziemniaki ziołowe pieczone.
* Warzywa gotowane na parze z maślaną okrasą / Bukiet surówek
Deser
Pierożek z ciasta francuskiego nadziewany wiśniami
Danie gorące I
Plastry pieczonej kaczki z żurawiną podane na
jabłkowo-miodowej salsie z ziemniaczanym muślinem
Danie gorące II
Tranżerowany udziec wieprzowy, serwowany przez szefa kuchni w gali ognia z kapustą zasmażaną i ziołowymi kopytkami
Danie gorące III
Esencjonalny polskim czosnkiem pachnący barszczyk czerwony z wypieczonym krokietem z kapustą i grzybami
Zimny bufet
* Wykwinty łosoś bałtycki faszerowany owocami morza
* Stragan ryb świeżo-wędzonych (łosoś, pstrąg, węgorz)
* Dorsz w warzywach z sosem maślano warzywnym
* Śledź na salsie jabłkowo–miodowej
* Wykwinty Tatar z łososia bałtyckiego
* Carpaccio z polędwicy wołowej z ziołową oliwą, bukietem
sałat i płatkami parmezanu.
* Duszona karkówka ostro zaprawiana czosnkiem
* Schab ze śliwka
* Roladki ze schabu z tartym chrzanem i owocami kopców
* Sałatka Capresse z pomidorem i Mozzarellą zroszona bazyliowym pesto
* Sałatka Cezara z grillowanym kurczakiem i pieczonym boczkiem
* Galaretka drobiowa
* Deska serów francuskich, szwajcarskich i polskich
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczony udziec z indyka w sosie z ziemniakami purée i sałatką z buraczków
Kawa, herbata, napoje, ciasta, tort oraz poprawiny w cenie menu
Cena zestawu menu weselnego  320zł/osoba

 



 

Zestaw VI   cena zawiera wszystkie dodatkowe elementy jak w zestawie V
Zupa
Zupa krem z soczystego pomidora ze słodką śmietanką i świeżą bazylią
Danie główne
* Duszona polędwiczka wieprzowa faszerowana szparagami
* Pieczona pierś z kurczaka faszerowana cielęciną i orzechami
włoskimi z sosem imbirowo–orzechowym
* Gotowany na parze łosoś bałtycki podany na maślanym porze
Dodatki
* Ziemniaki puree
* Pieczone ziemniaki ziołowe pieczone
* Fasolka szparagowa oraz bukiet surówek
Deser
Tiramisu
Danie gorące I
Pieczone uda kurczaka aromatyzowane rozmarynem z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw z sosem cezara
Danie gorące II
  Tranżerowany udziec wieprzowy, serwowany przez szefa kuchni w gali ognia z kapustą zasmażaną i kluseczkami grzybowymi
Danie gorące III
Szaszłyki wieprzowe z kapeluszami grzybów z sypkim ryżem i sałatką orientalna
Zimny bufet
* Bałtycki łosoś faszerowany owocami morza
* Wybór ryb świeżo - wędzonych (pstrąg, łosoś węgorz)
* Dorsz w sosie słodko - kwaśnym
* Śledź z cebulką i grzybkami marynowanymi
* Tradycyjny tatar wołowy z jajem
* Carpaccio ze srebrnego łososia bałtyckiego
* Sałatka nicejska z tuńczykiem
* Sałatka na styl grecki z oliwkami i serem feta
* Roladki z boczku z drobiowym farszem
* Pasztecik z kaczki z pomarańczową galaretka
* Schab z morelką
* Galantyna z kurczaka z bakaliami
* Schab nadziewany morelą
* Galaretka drobiowa
* Deska serów francuskich, szwajcarskich, polskich
Poprawiny
* Żur na maślance z tartym chrzanem i białą kiełbasą
* Pieczony udziec z indyka w sosie z ziemniakami purée i sałatką z buraczków
Kawa, herbata, napoje, ciasta, tort oraz poprawiny w cenie menu
Cena zestawu menu weselnego  320zł/osoba

 




www.hotelapollo.pl rezerwacja
Akceptuję umieszczanie plików cookies w moim urządzeniu

Informacja o używaniu cookies

Informujemy, że używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w następujących w celach: reklamowych, statystycznych oraz w celu prawidłowego działania niektórych funkcji w naszym serwisie.
W Twojej przeglądarce możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Informujemy jednak, że jeżeli to zrobisz, to nie będzie mógł w pełni wykorzystać funkcjonalności serwisu.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza że akceptujesz umieszczanie cookies na Twoim urządzeniu.